Какви са предимствата на Li-Ion батериитe?

ян. 25, 2022

HELI Li-ion

Бизнесите, които искат да подобрят ефективността и да създадат по-продуктивен склад, трябва да обмислят преминаването към подемно-транспортна техника с литиево-йонно захранване.

Ето и някоя от основните причини:

  • Повече време за работа

Водещото предимство при използването на електрокари с литиево-йонни батерри е, че те имат по-дълъг живот на цикъла и по-продължително време на работа – издържат 4 пъти по-дълго в сравнение с традиционните оловно-киселинни батерии. Освен това мощността не спада през целия работен цикъл – и в края на смяната можете да разчитате на същата мощност както в началото. Оловно-киселинните батерии изпитват спад на напрежението и обикновено губят около 20% от мощността си по време на смяната. Още по-лошо е в охладител или фризер, където губят цели 50%.

Продължителната работа на литиево-йонните батерии ще осигури безпроблемна работа на Вашия склад и ще увеличи продуктивността. Екипът върши повече работа за същото време, а времето за работа е най-важният KPI в индустрията за обработка на материали!

  • Превъзходна възможност за зареждане

Друго страхотно предимство при батериите с литиево-йонна технология и бързото и лесно зареждане в сравнение с тяхната оловно-кеселинна алтернатива. Батерията може да се зареди от нула до 100% за по-малко от 2 часа.  Ако електрокарите се зареждат всеки път, когато не се използват, няма вероятност да забавите работния процес заради изтощена батерия.

Оловно-киселинните батерии могат да изпитат силно разграждане, ако се зареждат твърде често. Въпреки това, литиево-йонните батерии ще останат в страхотна форма, независимо колко често се зареждат или каква е дълбочината на разреждане. Това важи както за всяка нова батерия, така и за тази, която е била използвана до 5 години във вашите операции!

  • Няма нужда от поддръжка

При оловно-киселинните батерии се изисква поддръжка – ежедневно поливате и има случаи с разливи на киселина. Това обикновено е един допълнителен разход на време и енергия за всяка смяна.

От своя страна литиево-йонните батерии изискват нулева поддръжка. Това може да намали нуждите от работна ръка и да позволи на вашите работници да се съсредоточат по-малко върху оборудването и повече върху по-важни задачи във Вашия бизнес.

  •  По-голяма безопасност за работниците

Изваждането на тежък акумулатор от камиона, за да бъде сменен с прясно зареден всяка смяна, увеличава риска от нараняване и повреда на оборудването. Разливите на сярна киселина могат да се окажат опасни за Вашето работно място и винаги имат потенциал да причинят вреда на служителите.

Литиево-йонните батерри ще бъдат по-безопасни за Вашите работници, освен това те се предлагат с автоматизирани предпазни мерки, които осигуряват една допълнителна защита.

При литиево-йонните батерии няма нужда да сменяте батерията в камиона и няма риск от разливане на киселина. Тъй като няма обгазяване по време на процеса на зареждане, тези батерии също няма да отделят опасни изпарения на водород/сярен газ във вашата работна среда.

  • Не се изисква стая за батерии

Сред предимствата на литиево-йонните батерии е, че няма нужда от специално помещение за съхранение и поддръжка на батериите.

Оловно-киселинните системи изискват инсталиране на акумулаторно помещение, където ще се съхраняват и зареждат, когато не се използват. Докато се зареждат, тези батерии ще отделят опасни изпарения на водород/сярен газ (обгазяване), така че помещението ще трябва да бъде добре вентилирано и хладно, което значително увеличава експлоатационните разходи.

Когато използвате литиево-йонни системи, от друга страна, ще ви трябва само една батерия, освен тованяма проблем с обгазяването и зареждането може да се извърши почти навсякъде, няма нужда от скъпо вентилирано и климатизирано складово помещение.

  • Спестява пари

Въпреки по-голямата първоначална инвестицията предимствата си заслужават направените разходи и ще спести пари в течение на времето. След калкулация ще установите, че общата цена на притежание е много по-ниска (от 20 до 40%) в сравнение с оловно-киселинните батерии.

Освен това литиево-йонните батерри ви гарантират по-ниска консумация на енергия и спестени разходи от ежедневната поддържка.

  • По-добри за околната среда

Ако искате Вашият склад да бъде по-екологичен, литиево-йонната технология е точният избор.

Една от причините за това е, че литиево-йонните батерии са с 30% по-енергийно ефективни от техните оловно-киселинни алтернативи. Използвайки литиево-йонни батерии, ще намалите консумацията на енергия на работното място. Това може да помогне на околната среда и ще намали разходите и въглеродния отпечатък.

Разливите на оловна киселина могат също да доведат до вреда за околната среда. Оловно-киселинните системи могат също да отделят водород/сярен газ във въздуха по време на зареждане.

Литиево-йонните батерии не съдържат токсични вещества и не отделят вредни газове. Това означава, че те ще бъдат много по-безопасни както за околната среда, така и за служителите.

Разгледайте продуктите на Heli Bulgaria с литиево-йонни батерри тук: Heli Bulgaria продукти

Pin It on Pinterest